WK dag 3: nieuwe hoogtepunten!

<<Terug naar dag 1 en 2

Zaterdag 13 juli 2019

Mats voorlopig 4e op 3x3x3, Antonie 14e

Vandaag was het dan eindelijk zover: de 1e ronde 3x3x3 (er zijn er 4 in totaal). Het onderdeel met de meeste deelnemers: 806. Op Ron na, hebben alle Nederlanders (inclusief Antonie en Francisco, die voor Griekenland en Argentinië uitkomen) zich voor de tweede ronde weten te plaatsen. Goed gedaan! Antonie staat momenteel 14e plek. En Mats? Hij staat op een indrukwekkende 4e plaats. “Daar ben ik zeer tevreden mee”, aldus een opgewekte Mats. Het deelnemersveld is erg sterk, dus dat belooft morgen een spannende strijd te worden!

Erik naar 2e ronde 3x3x3 blind

Ondanks 2 DNF’en is Erik Akkersdijk door naar de 2e ronde van de 3x3x3 blind. Op het nippertje: als 78e van de 80, met een tijd van 1:27.08. De 2e ronde is op zondag, om 3.20 uur Nederlandse tijd. 

Reinier verpulvert Nederlands record megaminx

Reinier ging met een duidelijk doel naar Melbourne: eindelijk een NR op megaminx. Dat lukte vandaag – en hoe! Hij wist bijna 6 seconden van het NR, dat op naam  van Mats stond, af te halen: 43.58 average. En daarmee plaatste hij zich met gemak bij de laatste 16. De finale is zondag om 5.05 uur Nederlandse tijd.

Antonie leidt het 2x2x2-klassement 

Het gaat goed! Antonie, die in Melbourne zijn wereldtitel verdedigt, leidt het klassement bij 2x2x2. Mét een nieuw nationaal record: 1.44 average. Daarmee laat hij de concurrentie voorlopig ruim achter zich. Zondagochtend (2.20 uur Nederlandse tijd)  staat de 2e ronde op het programma. Daarin zien we ook Mats (27e, met 2.42), Robin (120e, met 3.62) en Franciso (133e, 3.71). Vind je dat te vroeg/laat? Om 7.15 uur is de finale, uiteraard ook te volgen via de livestream

Mats gaat naar finale 4x4x4

Het lijkt altijd zo vanzelfsprekend dat Mats in de finales staat, maar dat is het allerminst. Er komt steeds meer concurrentie, en het deelnemersveld bij dit WK is sterk. Toch wist Mats zich vandaag te plaatsen voor de finale 4x4x4. Met een average van 28.47 staat hij momenteel op plek 8. De onderlinge verschillen zijn maar klein, dus het kan nog alle kanten op. Zondagochtend, om 6.55 uur, gaat het gebeuren!

In actie op one-handed

Vrijwel de volledige Nederlandse équipe kwam vandaag in actie op 3x3x3 one-handed. Mats, Franciso en Antonie lieten de beste resultaten zien en hebben zich geplaatst voor de volgende ronde.  

Er heerst iets

Wie de livestream volgt, heeft er waarschijnlijk over gehoord: er heerst iets in Melbourne. En dan bedoelen we niet het ‘kubus-virus’. Mats laat ons weten: “Er zijn veel mensen ziek geworden afgelopen dagen. Ik ook, gelukkig nu op de weg terug naar beter.” Ook Erik vertelde ziek te zijn geworden. 

Leuke dingen doen

Natuurlijk draait het bij een wereldkampioenschap om de resultaten. Maar de deelnemers willen er vooral ook een leuke tijd van maken. En dat lijkt prima te lukken. 

Tijmen: “De resultaten vallen wat tegen, maar ik heb het prima naar mijn zin!”

Mats: “Relatief rustige competitie, je doet tenslotte minder onderdelen dan normaal, maar wel over 4 dagen verspreid. Venue is gaaf!”

Robin: “De venue is voor het grootste deel best awesome. Tegenover de venue zit ook een casino met daaromheen heel veel restaurants, dus zit ook na de dag nog vol cubers.”

Daniël: “We hebben al diverse dingen gedaan in Melbourne, zoals het bezoeken van Sealife en door de stad lopen.Ik vind Melbourne echt mooi. Vooral al die grote gebouwen die s’avonds verlicht zijn.”

Nations Cup met Mats, Reinier en Erik

De dag eindigde met de Nations Cup: een spectaculaire landenwedstrijd volgens een knock-out systeem. Mats, Reinier en Erik verdedigden de Nederlandse eer.  In de 1e ronde namen ze het op tegen Japan 3. Ze moesten vervolgens in USA 3 hun meerdere erkennen. Duitsland ging er (weer) met de winst vandoor.  

Uitslagen

Je vindt alle uitslagen uiteraard op Cubecomps

Programma zondag

Zondag is laatste dag van het WK. Let op: we hebben 8 uur tijdverschil met Melbourne. Het programma start dus om 01.00 uur Nederlandse tijd! Je kunt alle volgen via de livestream.

Reacties zijn gesloten.