Nederland kandidaat voor WCA Euro 2020

Iedere twee jaar is er een Europees kampioenschap Speedcubing. Speedcubing Nederland is een van de kandidaten voor de organisatie van het volgende EK: WCA Euro 2020. We leveren ons plan in juli 2019 aan bij het bestuur van de World Cube Association (WCA). Het bestuur beslist deze zomer welk land het EK mag organiseren. We zijn een serieuze kanshebber!

Organisatieteam

Het team dat onze kandidatuur voorbereidt, bestaat uit Hans Bennis, Heleen van der Ree, Henrik Buus Aagaard (Denemarken), Philippe Virouleau (Frankrijk), Ron van Bruchem, Ronald Mansveld (woonachtig in UK) en Sandra de Geeter. Ook wordt er al veel werk verzet door Anja Deij-Provoost. Een flink aantal mensen (zowel uit Nederland als daarbuiten) heeft al toegezegd om een actieve rol te spelen in de voorbereidingen. Europees kampioen Mats Valk is als adviseur betrokken.

Almere en Amsterdam

In Almere, op slechts 25 minuten afstand van hartje Amsterdam, hebben we een zeer geschikte locatie gevonden. Op de vroegere zeebodem, hoe Hollands kun je het hebben? Met wereldstad Amsterdam binnen handbereik. 

Niet zomaar een wedstrijd

We zijn ambitieus en leggen de lat hoog. Het EK 2020 moet niet zomaar een wedstrijd worden, maar een kampioenschap waar deelnemers nog lang over napraten. Een wedstrijd waar mensen optimaal kunnen presteren, met daarnaast een uitgebreid ‘side program’ voor deelnemers, meereizende families en bezoekers. 

Sponsorsamenwerking

We zoeken contact met bedrijven of particulieren met interesse in sponsorsamenwerking. Alle opties staan nog open, we gaan graag in gesprek over een samenwerking die voor beide partijen interessant is. Een kampioenschap zoals dit EK zorgt voor veel zichtbaarheid, zowel binnen als buiten de (internationale) cubing community. Heb je suggesties of kun je ons verder helpen? Je kunt ons mailen op info@kubuswedstrijden.nl.

Houd de website in de gaten!

Uiterlijk 1 augustus is het voorstel van Nederland (en eventuele andere kandidaten) voor iedereen toegankelijk. Houd de website in de gaten.

 

Reacties zijn gesloten.