Veenendaal Open 2021 – geannuleerd

28/11: Helaas hebben we moeten besluiten om Veenendaal Open te annuleren. De aangescherpte maatregelen maken het vrijwel onmogelijk om een aantrekkelijke wedstrijd te organiseren. Bovendien vinden we het, in het licht van de actuele ontwikkelingen, gewoonweg niet verstandig om met zoveel mensen bij elkaar te komen.

Deelnemers krijgen uiteraard het betaalde deelnemersbedrag terug. Heb je via Ideal betaald, dan krijg je het terug op je bankrekening. Heb je via Creditcard of Paypal betaald, dan krijg je het via die route terug.

We keken er ontzettend naar uit om eindelijk weer een wedstrijd te houden, maar het is niet anders. Hopelijk komen er snel weer mogelijkheden.

Welkom bij de eerste kubuswedstrijd sinds lange tijd: Veenendaal Open op zondag 12 december. De wedstrijd staat open voor cubers van alle leeftijden en alle niveaus. Er is plek voor 125 deelnemers. 

*ER IS INMIDDELS EEN WACHTLIJST*

Let op: alle deelnemers en bezoekers hebben een coronatoegangsbewijs én een legitimatie nodig. Tijdens de wedstrijd geldt het WCA safety protocol. Dat betekent dat er aanvullende regels zijn, zoals 1 meter afstand houden. 

Belangrijke data

1 november 19 uur: inschrijving Veenendaal Open 2021 start
3 december: uiterste datum voor kosteloos annuleren (wel €1 bankkosten)
ca 6 december: mail naar alle deelnemers
7 december: inschrijving Veenendaal Open sluit 
7 december: uiterste datum voor doorgeven wijzigingen in je onderdelen
12 december: Veenendaal Open 2021

Coronatoegangsbewijs én legitimatie 

Alle deelnemers en bezoekers van 13 jaar of ouder moeten over een coronatoegangsbewijs beschikken en zich kunnen legitimeren. De tribune van de sporthal is eventueel wel vrij toegankelijk. Vanwege het WCA safety protocol geldt bovendien een aantal aanvullende regels, zoals 1 meter afstand houden, vaste plaatsen en maximaal 1 begeleider per deelnemer. Je leest er hier meer over

Kosten

Deelname kost €12. Bezoekers hoeven niet te betalen. 

Let op:
Fotograferen met flitslicht is verboden.
Houd voldoende afstand tot de wedstrijdtafels.
Volg zo nodig de aanwijzingen van de wedstrijdleiding op. 

Organisatie

Veenendaal Open 2021 wordt georganiseerd door Speedcubing Nederland.
WCA-delegate: Ton Dennenbroek.
Voor vragen kun je contact met ons opnemen

 

Commerciële activiteiten tijdens de wedstrijd (zoals verkoop van producten/diensten of acquisitie) zijn alleen toegestaan na akkoord door Speedcubing Nederland.  

 

Locatie

Sporthal Veenendaal-West
Veenslag 70
3905 SL Veenendaal

De sporthal ligt direct naast treinstation Veenendaal-West. 

Eten en drinken

In het sportcafé kun je terecht voor broodjes, snacks en drankjes. Het sportcafé is de hele dag geopend. Tegenover de sporthal is een Albert Heijn (op zondagen open vanaf 13 uur).

Overnachten

Shalom Bed & Breakfast (2 km van de locatie)

Teska Bed & Breakfast (4 km van de locatie)

Hamsphire Boshotel Overberg (4 km van de locatie)

Van der Valk Veenendaal (4 km van de locatie)

Hotel Schimmel Woudenberg (14 km van de locatie) 

Santi’s Bed & Breakfast (5 km van de locatie)

 

Wedstrijdonderdelen

3x3x3 (3 ronden)
4x4x4 (2 ronden)
3x3x3 met één hand (1 ronde)
pyraminx (1 ronde)

Wedstrijdschema 

Zie de WCA-website voor het voorlopige schema. Houd er rekening mee dat er (kleine) aanpassingen kunnen komen.

Reglementen

Bij deze wedstrijd zijn de reglementen van de World Cube Association van toepassing. We verwachten van de deelnemers dat ze de belangrijkste regels kennen.
Lees hier de WCA-reglementen (Nederlandse vertaling) 

Jureren en scramblen

Bij kubuswedstrijden zijn veel vrijwilligers nodig. Alle deelnemers (behalve als dit je eerste wedstrijd is) moeten beschikbaar
zijn om te helpen met jureren en scramblen. Ook ouders zijn welkom om te helpen. Lees hier de belangrijkste info over jureren.  Heb je nog weinig ervaring met jureren, kom dan naar de instructiesessie (SCN-academy). 

Uitleg over het schema

Tijdlimiet
Lukt het je niet om de kubus binnen de limiet op te lossen, dan geldt deze poging als een DNF (‘did not finish’).

Cut-off
Bij een aantal events geldt een cutoff-tijd. Minstens een van je twee eerste pogingen moet binnen die tijd zijn. Lukt dat niet, dan mag je geen 3e, 4e en 5e poging doen.

Format
Het format geeft aan hoe het wedstrijdresultaat wordt bepaald. Dit kan er onderdeel verschillen. In artikel 9b van de reglementen staat dit uitgelegd. 

28/11: Helaas hebben we moeten besluiten om Veenendaal Open te annuleren. De aangescherpte maatregelen maken het vrijwel onmogelijk om een aantrekkelijke wedstrijd te organiseren. Bovendien vinden we het, in het licht van de actuele ontwikkelingen, gewoonweg niet verstandig om met zoveel mensen bij elkaar te komen.

Deelnemers krijgen uiteraard het betaalde deelnemersbedrag terug. Heb je via Ideal betaald, dan krijg je het terug op je bankrekening. Heb je via Creditcard of Paypal betaald, dan krijg je het via die route terug.

We keken er ontzettend naar uit om eindelijk weer een wedstrijd te houden, maar het is niet anders. Hopelijk komen er snel weer mogelijkheden.

 

Zo meld je je aan voor Veenendaal Open 2021

VOL!! Je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst. Mocht er plaats een plaats vrijkomen, dan krijg je een bericht en kun je de betaling in orde maken. 

Translations available, click on the flag in the menu bar

1. Is dit je eerste wedstrijd? Maak dan hier een WCA-account aan (maar lees eerst even deze pagina)
2. Als dit niet je eerste wedstrijd is, koppel (zo nodig) hier je WCA-ID aan je WCA-account.
3. Meld je op de WCA-website aan voor de wedstrijd.

 

Kleding-verkoop

Marijn en Maaike, van Living with courage, hebben speciaal voor de kubusfans kleding ontworpen. Zij verkopen bij Veenendaal Open weer mooie t-shirts (€15) en sweaters (€25) met unieke designs, in diverse kleuren. Wil je alvast contact opnemen? Dat kan! info@livingwithcourage.nl, telefoon 06 4489 6384.

Kubus-verkoop

Bij Veenendaal Open zal weer een verkoopstand zijn CubeDiction. 
 Hier vind je het assortiment en de prijzen. Je kunt zowel alleen met je pin-pas betalen.

    

De SCN-academy

Ook bij deze wedstrijd vind je een blok SCN-academy in het schema. Tijdens dat blok (30 minuten) zijn er diverse instructiesessies/workshops. *definitieve aanbod volgt*

 • Nieuwe deelnemers volgen de sessie met uitleg over het wedstrijdverloop. Lees deze pagina alvast door.
 • Heb je al vaker meegedaan, dan volg je de sessie voor beginnende juryleden. Neem deze info alvast door. Ook ouders zijn hierbij van harte welkom!
 • Voor de ervaren cubers/juryleden bieden we een wisselend aanbod aan workshops, bijvoorbeeld over specifieke reglementen of het scramblen van een square-1 of clock. 

We nodigen iedereen van harte uit om actief mee te doen. Als je zelf niets meer hoeft te leren, dan kun je zeker je kennis en ervaringen delen!

Vanwege het coronavirus geldt bij deze wedstrijd een aantal specifieke regels. Deze zijn gebaseerd op de regels van de Nederlandse overheid en de competition safety policy van the World Cube Association. Houd er rekening mee dat de regels de komende weken kunnen veranderen.

Coronatoegangsbewijs én legitimatie

Deelnemers en bezoekers van 13 jaar en ouder hebben alleen toegang tot de competitie met een coronatoegangsbewijs en een geldig legitimatiebewijs. We adviseren jongere deelnemers om van te voren een zelftest te doen. 

Algemene richtlijnen 

 • Heb je klachten: blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen.
 • Houd altijd minimaal 1 meter afstand van anderen (ongeacht de leeftijd).
 • Schud geen handen.
 • Alle materialen (puzzels, wedstrijdbriefjes, pennen, stopwatches, timers enz.) worden door max. 1 persoon aangeraakt. Als er noodzaak is voor overdracht van materialen (bijv. wedstrijdbriefjes aan de wedstrijdleiding), dan gebeurt dit door een persoon met handschoenen aan en/of wordt het materiaal gedesinfecteerd.

Binnenkomst

 • De wedstrijdlocatie is alleen toegankelijk voor vooraf geregistreerde deelnemers. Ook eventuele begeleiders moeten zich van te voren hebben aangemeld. Iedereen is verplicht contactgegevens door te geven bij aanmelding.
 • Deelnemers of begeleiders kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens de training of de wedstrijd bij (vermoeden) van klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.

Wedstrijd

 • Bij begin van een wedstrijdronde, worden de deelnemers 1 voor 1 opgeroepen en nemen plaats aan een vaste genummerde tafel. 
 • Daarna worden de juryleden opgeroepen. Ook zij nemen plaats een een toegewezen tafel. 
 • Daarna worden de de scramblers opgeroepen om plaats te nemen aan de scrambletafel.
 • Verzoek: desinfecteer je kubus voordat de ronde begint. Als deelnemer mag je bij aanvang van de ronde ook de competitietimer desinfecteren. Als je wilt, mag je een eigen competitiemat over de aanwezige competitiemat leggen.
 • Iedereen neemt zelf een pen mee. Deze gebruik je als deelnemer en ook als je judge bent. Kun je een eigen stopwatch meenemen? Graag!
 • Als deelnemer doe je aan het begin van de ronde zelf je kubus in de  ‘cube cover’ Dit doe je ook na je officiële poging. De covers zijn genummerd per tafel. 

Reacties zijn gesloten.