Terugblik op Veenendaal Open 2018

In het weekend van 23 en 24 juni vond de eerste editie van de Veenendaal Open 2018 plaats. Op 14 verschillende wedstrijdonderdelen werd gestreden om een zo hoog mogelijke klassering, of gewoon om verbetering van persoonlijke records.

Op het koningsnummer 3x3x3 was de winst voor Mats Valk, met een average van 7.60 seconden. Tweede werd Antonie Paterakis (7.82 average), en het podium werd gecompleteerd door  Reinier Schippers (8.72 average).

Op de WCA-site vind je alle resultaten. 

 

Sfeerverslag

Van een moeder van een deelnemer ontvingen we dit sfeerverslagje van de zondag:

Afgelopen zondag (24 juni 2018) was ik aanwezig in Sporthal Veenendaal-West om getuige te zijn van een (in)spannende dag. Het ging in dit geval niet om een reguliere sport, maar om de tweede wedstrijddag van Veenendaal Open, een speedcubing wedstrijd. Als toeschouwer vond ik één dag wel genoeg spanning, maar alle deelnemers hebben het twee dagen bijzonder goed naar hun zin gehad.
Verbazingwekkend vond ik het zogenaamde multiblind. Daar had ik nog nooit van gehoord laat staan gezien, maar dat mensen van te voren kubussen in hun gedachten prenten (variërend van 2 tot 29 kubussen) om ze daarna blind (proberen) op te lossen vond ik toch wel een heel apart fenomeen. Speciale vermelding in dit geval voor een Indiase deelnemer die het met 29 stuks probeerde (en er 16 goed wist op te lossen) en de in het speedcubing circuit zeer bekende Duitse vriend Jan die er 16 uit 16 wist te maken, hulde!!
Ik heb mezelf nog een beetje nuttig geprobeerd te maken door te helpen bij het runnen. Het leuke daarvan is dat je alle deelnemers wel eens ziet en kan aanspreken, erg gezellig. De vriendschappen en kameraadschappen tussen alle cubers, jong en oud, valt ook erg op in positieve zin. Een apart maar wel leuk wereldje.
Het was een hele volle dag, maar hij verliep volgens mij vlekkeloos, dus alle hulde voor de organisatie en natuurlijk voor de vrijwilligers, deelnemers en toeschouwers. De diverse podia waren niet al te verrassend (ik hoor thuis nog wel eens wat namen langs komen), maar allemaal zeer verdiend. Ik heb een bijzonder leuke dag gehad en kom vast nog wel eens kijken.

 

Foto impressie Veenendaal Open

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”9″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”40″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

Reacties zijn gesloten.