Star Cubing Nijmegen 2019

Welkom bij kubuswedstrijd Star Cubing Nijmegen op zaterdag 29 juni 2019. De wedstrijd staat open voor cubers van alle leeftijden en alle niveaus. Er is plek voor 125 deelnemers.

*Het maximum aantal deelnemers is inmiddels bereikt. Als je je nu aanmeldt, kom je op de wachtlijst. Kort voor de wedstrijden komen er vaak nog plekken beschikbaar.*

Belangrijke data

3 april: inschrijving Star Cubing start
14 juni: uiterste datum voor kosteloos annuleren (wel €1 bankkosten)
ca 16 juni: mail naar alle deelnemers
26 juni: inschrijving Star Cubing sluit 
27 juni uiterste datum voor doorgeven wijzigingen in je onderdelen
29 juni: Star Cubing Nijmegen

Kosten

Deelname kost €8.

Bezoekers welkom

Bezoekers zijn welkom bij Star Cubing (geen kosten). Let op:

Fotograferen met flitslicht is verboden.
Houd voldoende afstand tot de wedstrijdtafels.
Volg zo nodig de aanwijzingen van de wedstrijdleiding op. 

Organisatie

Star Cubing wordt georganiseerd door Sandra de Geeter en Heleen van der Ree van Speedcubing Nederland. WCA-delegates: Ton Dennenbroek en Radu Făciu. Voor vragen kun je contact met ons opnemen

Commerciële activiteiten tijdens de wedstrijd (zoals verkoop van producten/diensten of acquisitie) zijn alleen toegestaan na toestemming van Speedcubing Nederland. 

Locatie

De Ster
Queenstraat 37B
6663 HA Lent (Nijmegen)

Eten en drinken

Let op: in de wedstrijdzaal mag niet worden gegeten en gedronken! Elders in het gebouw (en buiten) uiteraard wel. Bij de bar kun je koffie, thee, frisdrank, koeken en broodjes kopen. 

Bereikbaarheid

De Ster ligt op 15 minuten loopafstand van station Lent. 

Wedstrijdonderdelen

2x2x2 (2 ronden)
3x3x3 (3 ronden)
4x4x4 (2 ronden)
skewb (1 ronde)
square-1 (1 ronde)
megaminx (1 ronde)

Schema (voorlopig)

Click voor vergroting

Reglementen

Bij deze wedstrijd zijn de reglementen van de World Cube Association van toepassing. We verwachten van de deelnemers dat ze de belangrijkste regels kennen.
Lees hier de WCA-reglementen (Nederlandse vertaling) 

Jureren en scramblen

Bij kubuswedstrijden zijn veel vrijwilligers nodig. Alle deelnemers moeten beschikbaar
zijn om te helpen met jureren en scramblen. Ook ouders zijn welkom om te helpen. Lees hier de belangrijkste info over jureren.  Heb je nog weinig ervaring met jureren, kom dan naar de instructiesessie (SCN-academy). 

Live resultaten

De resultaten van deze wedstrijd zijn
live te volgen op Cubecomps (ook als app beschikbaar).

 

Uitleg over het schema

Tijdlimiet
Lukt het je niet om de kubus binnen de limiet op te lossen, dan geldt deze poging als een DNF (‘did not finish’).

Cut-off
Bij een aantal events geldt een cutoff-tijd. Minstens een van je twee eerste pogingen moet binnen die tijd zijn. Lukt dat niet, dan mag je geen 3e, 4e en 5e poging doen.

Format
Het format geeft aan hoe het wedstrijdresultaat wordt bepaald. Dit kan er onderdeel verschillen. In artikel 9b van de reglementen staat dit uitgelegd. 

Zo meld je je aan voor Star Cubing 2019

1. Is dit je eerste wedstrijd? Maak dan hier een WCA-account aan (maar lees eerst even deze pagina)
2. Als dit niet je eerste wedstrijd is, koppel (zo nodig) hier je WCA-ID aan je WCA-account.
3. Meld je op de WCA-website aan voor de wedstrijd.

Omdat het maximum aantal deelnemers al is bereikt, kom je op de wachtlijst. Kort voor de wedstrijd komen er meestal nog wel plekken vrij! Als er een plek voor je beschikbaar is, krijg je een mail. Je hebt dan ca 48 uur om te reageren en de deelnemersbijdrage te betalen. Anders gaat de plek naar de volgende op de wachtlijst. 

 

Kubus-verkoop

CubeDiction zal weer aanwezig zijn met een verkoopstand. Bij de stand kun je kubussen van verschillende merken kopen. Super handig als je op zoek bent naar wat nieuws! Hier vind je het assortiment en de prijzen. Wil je zeker weten dat de kubussen van jouw keuze op voorraad zijn? Geef dan alvast je bestelling door. Je kunt zowel contant als met je pin-pas betalen.

    

De SCN-academy

Ook bij deze wedstrijd vind je een blok SCN-academy in het schema. Tijdens dat blok (30 minuten) zijn er diverse instructiesessies/workshops. *definitieve aanbod volgt*

  • Nieuwe deelnemers volgen de sessie met uitleg over het wedstrijdverloop. Lees deze pagina alvast door.
  • Heb je al vaker meegedaan, dan volg je de sessie voor beginnende juryleden. Neem deze info alvast door. Ook ouders zijn hierbij van harte welkom!
  • Voor de ervaren cubers/juryleden bieden we een wisselend aanbod aan workshops, bijvoorbeeld over specifieke reglementen of het scramblen van een square-1 of clock. 

We nodigen iedereen van harte uit om actief mee te doen. Als je zelf niets meer hoeft te leren, dan kun je zeker je kennis en ervaringen delen!

Reacties zijn gesloten.