Nederlands Kampioenschap Rubik’s Cube 2017

Welkom bij het Nederlands Kampioenschap Rubik’s Cube 2017. Kubussen (speedcuben) is populairder dan ooit. Een grote groep ‘cubers’ doet regelmatig mee aan wedstrijden in binnen- en buitenland – en die groep wordt steeds groter. Bij dit Nederlands Kampioenschap is iedere cuber welkom. Van beginner tot (inter)nationale top, iedereen mag meedoen. Met 120 deelnemers wordt dit de grootste kubuswedstrijd ooit in Nederland!

De inschrijving is inmiddels gesloten.

Locatie

Dorpshuis De Neng
Engweg 7 3828 CJ Hoogland (Amersfoort)
Website

 

Sponsor van het NK: Jumbo

We zijn blij jullie te kunnen melden dat Jumbo sponsor is van het Nederlands Kampioenschap. De Koninklijke Jumbo groep ontwikkelt, produceert en verkoopt speelgoed, spellen en puzzels én is de Nederlandse importeur van de enige echte Rubik’s Cube. Mede dankzij de bijdrage van Jumbo kunnen we er een extra mooi toernooi van maken. Met o.a. T-shirts voor de deelnemers, trofeeën voor alle top-3 winnaars en bovendien een flink aantal aanmoedigingsprijzen.

 

Onderdelen en tijdschema

Het Nederlands Kampioenschap bestaat dit jaar uit negen onderdelen:
Rubik’s kubus (3×3), 2×2, 4×4, 5×5, 3×3 blind, 3×3 met één hand, pyraminx, skewb en square-1. Het tijdschema hieronder is onder voorbehoud.

Groepsindeling, scrambling en judging

Voor vrijwel alle onderdelen, werken we met meerdere groepen. De groepsindeling is willekeurig. We starten altijd met groep 1, daarna groep 2 etc. In dit overzicht zie je per onderdeel in welke groep je bent ingedeeld (‘play’). Bij ‘judge’ zie je op welke momenten je moet helpen bij het judgen. En bij ‘scramble’ staat wanneer je bent ingedeeld om te scramblen. Voor de tweede en derde ronde 3×3 wordt tijdens de dag de indeling bekend gemaakt.

Let op: het is mogelijk dat hier op de dag zelf nog wijzigingen in komen. Zorg dus dat je altijd ruim op tijd aanwezig bent!  

 

Prijzen en certificaten

Omdat het om het Nederlands Kampioenschap gaat, komen alleen deelnemers met de Nederlandse nationaliteit in aanmerking voor prijzen en titels. Voor de beste drie cubers per onderdeel zijn trofeeën beschikbaar.

Per onderdeel ontvangt de beste nieuwkomer een aanmoedigingsprijs. Een nieuwkomer is iemand die voor de eerste keer aan dat onderdeel meedoet. Dat kan dus ook een deelnemer zijn die al eerder aan een kubuswedstrijd heeft meegedaan. Daarnaast kan het organisatieteam besluiten ook aan andere deelnemers een aanmoedigingsprijs toe te kennen. Natuurlijk is er ook een prijs voor de winnaar van de speciale NK-quiz!

 

Uniek T-shirt voor alle deelnemers

Voor alle deelnemers aan dit kampioenschap ligt bij aankomst een uniek t-shirt klaar.

 

Interviews met deelnemers

Robin Verstraten Regerend Nederlands kampioen op pyraminx en 2×2
Reinier Schippers Regerend Nederlands kampioen op 3×3, 4×4 en 5×5
Owen de Heer Regerend Nederlands kampioen op 3×3 met één hand
Tijn Ezendam Enthousiaste nieuwkomer
Benjamin Segerius 28 jaar en nog maar net het speedcuben ontdekt
Mats Valk Was er vorig jaar niet bij, maar dit jaar weer een van de favorieten

 

Kubus-mozaïek

Op deze foto zie je maar liefst 400 kubussen. Gekregen van toernooisponsor Jumbo! Een hele grote doos vol. En daar willen we tijdens het NK natuurlijk wat leuks mee gaan doen. We richten een speciale kubus-mozaïek-hoek in. Help je mee om van deze 400 kubussen een heuse ‘Karel Appel’ te maken? Ook eventuele bezoekers mogen meedoen. Enige voorwaarde is dat ze tenminste één vlak van een kubus kunnen oplossen.

 

Nieuwe deelnemers

Voor 25 deelnemers wordt het NK hun eerste kubus-wedstrijd. Mooi dat zoveel (jonge) mensen het speedcuben ontdekken! Hier vind je de belangrijkste beginnersinformatie. Lees het goed door, zodat je weet wat je kunt verwachten van de wedstrijd. Vergeet niet om je ID-kaart of paspoort mee te nemen om je (eenmalig) te legitimeren. Zorg dat je uiterlijk een half uur voor je eerste wedstrijdonderdeel aanwezig bent. Zo is er genoeg tijd om je in te schrijven, kun je eventuele vragen stellen en de apparatuur (timers) uitproberen.

 

Eten en drinken

Bij de bar van het dorpshuis kun je tegen schappelijke prijzen consumpties, koeken, tosti’s, broodjes kroket, hamburgers, krentenbollen etc. kopen. Op 700 meter afstand is een winkelcentrum met o.a. een Albert Heijn.

 

Hulp gezocht voor 23 september

Tijdens de wedstrijddag kunnen we nog wat extra hulp gebruiken. Iets voor jou of een van je ouders? We zijn bijvoorbeeld op zoek naar iemand die een aantal mooie foto’s wil maken voor de nieuwe website over kubuswedstrijden. Ook hebben we nog één of twee mensen nodig bij de ontvangstbalie. Ontferm je je liever over de beamer en geluidsinstallatie? Kun je helpen met de op- of afbouw? Of wil je het kubus-mozaïeken in goede banen leiden?Stuur ons dan even een mailtje. Dank alvast!

 

Doe mee aan de speciale NK-quiz

Wie draaide ooit de snelste tijd op de 3×3 in een NK-finale? Wie werd het vaakst Nederlands kampioen? Hoe vaak werd er al een Nederlands Kampioenschap Rubiks’ Cube gehouden? Welke Nederlander haalde voor het eerst een wereldrecord op 3×3? Je kunt nog steeds meedoen aan de NK-quiz. De winnaar wordt op 23 september bekend gemaakt. Hij/zij krijgt een leuke attentie én natuurlijk eeuwige roem!

Mails aan deelnemers

Mail van 12 augustus
Mail van 21 augustus
Mail van 31 augustus
Mail van 11 september
Mail van 20 september

 

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer
Vanaf station Amersfoort neem je bus X4 naar halte Esdoornlaan (10 minuten). Het is dan nog 700m lopen naar De Neng.

Moet je te lang wachten op X4? Andere opties:
bus X2 naar halte Het Rode Hert (+ 1,1 km lopen)
bus X3 naar halte De Lage Geeren (+ 1 km lopen)
De bussen vertrekken vanaf de voorkant (centrumkant) van het station. Kijk voor de actuele dienstregeling (en looproute vanaf de bushalte) op 9292.nl

Met de auto
Het dorp Hoogland ligt ‘in’ Amersfoort, bij de Amersfoortse wijken Kattebroek en Nieuwland. Houd Amersfoort-Noord aan. Op de Rondweg-Noord neem je afslag Hoogland-Noord. Je rijdt via de Zevenhuizerstraat Hoogland binnen. Na ongeveer 300 m (ter hoogte van bakker Van de Kletersteeg) ga je linksaf de Kerkstraat in. Bij de kerk ga je rechtsaf, dit is de Engweg. Bij het dorpshuis is gratis parkeergelegenheid. Mocht de parkeerplaats vol zijn, dan kun je in de omliggende straten ook gratis parkeren.

 

Organisatie

Het Nederlands Kampioenschap 2017 wordt georganiseerd door Heleen van der Ree en Sandra de Geeter, in samenwerking met Ron van Bruchem (WCA-delegate) en Hanneke Rijks. Neem gerust contact met ons op via het contactformulier op deze site.

Reacties zijn gesloten.