Tijmen van der Ree: “Onder de 8 seconden op square-1”

Nederlands kampioen worden – en toch niet helemaal tevreden zijn. Tijmen van der Ree won in 2018 op overtuigende wijze de titel op square-1, maar was bijna een seconde langzamer dan hij had gehoopt. Inmiddels heeft hij zich opnieuw sterk verbeterd: in mei draaide hij zelfs een wereldrecord. De verwachtingen voor het NK 2019 zijn dan ook hoog gespannen.

“In juli ben ik naar het Wereld Kampioenschap in Melbourne geweest, daar werd ik 13e in de square-1 finale. Ik draaide niet op mijn best maar ben ik blij dat ik daar de finale heb gehaald! Het was een fantastische ervaring om zo ver weg van Nederland te zijn en om veel buitenlandse cubers te ontmoeten.”

Onder de 8 seconden
“Toen ik vorig jaar Nederlands kampioen square-1 werd, was ik helemaal niet tevreden met het resultaat, ik wilde graag onder de 9 seconden halen en ik zat nog net onder de 10. Ik schat mijn kansen om nog een keer kampioen te worden hoog in. Als ik goed gefocust blijf, zou dat moeten lukken. Mijn doel is om onder de 8 seconden te komen.”

Honderden algoritmes
“Ik probeer altijd mijn mentale staat zo scherp mogelijk te houden, om zo zenuwen te verminderen. In aanloop naar het NK ga ik wat meer competitie-simulatie doen om daar beter in te worden. Verder probeer ik steeds beter te worden in de PBL (permute both layers) methode. Hierbij horen honderden algoritmes om te leren, maar er zijn heel veel cases die makkelijker kunnen door de normale algoritmes, die ik al ken, op een andere manier te gebruiken.”

Concurrentie
“Vincent Chan is mijn belangrijkste concurrent,. Hij lijkt iedere wedstrijd sneller te worden. Ik zie het zo gebeuren dat hij de kampioenstitel haalt. Ook Rick Hamburger en Tristan Jansen gaan het waarschijnlijk heel goed doen. Ook (relatieve) nieuwkomer Boris Lont is in een paar maanden tijd al behoorlijk goed geworden, ik ben benieuwd hoe hij het bij het NK doet!”

Reacties zijn gesloten.