Robin Verstraten: “Ik wil zeker weer winnen!”

De 22-jarige Robin Verstraten is de huidige Nederlands kampioen op pyraminx. Hij is vastbesloten om opnieuw met de titel naar huis te gaan. In juli wist hij een tiende plek te bemachtigen op het Wereld Kampioenschap in Melbourne, Australië. Met zijn vorm lijkt het dus wel goed te zitten! We vroegen Robin hoe hij zijn kansen inschat.

“Twee jaar geleden lukte het me nét niet om Nederlands kampioen te worden, toen ging Daniël er met de winst vandoor. Vorig jaar ging ik met een goed gevoel naar het NK. De reguliere wedstrijden gingen steeds goed, het kampioenschap zou ook moeten lukken. En dat lukt inderdaad ook. Dit jaar is dat gevoel eigenlijk niet anders, ik haal constant goede resultaten.”

Veel concurrentie
Het grootste verschil is dat er inmiddels meer serieuze concurrentie in Nederland is. Olivier van Luijk haalde in augustus bij Hoogland Open NR2 (de tweede tijd van Nederland, red.). Ook Mark Bennis en Daniël Kassab zijn kanshebber. Ik wil zeker weer winnen en mijn titel succesvol verdedigen. Om dezelfde tijden als thuis te halen, is het belangrijk dat ik kalm blijf. Het WK in Australië was daar een goede oefening voor. Met mijn 10e plek kan ik toch wel zeggen dat het daar goed gelukt is!”

 

Reacties zijn gesloten.