Mika Smulders: “Genoten van mijn titel op 3x3x3”

Mika Smulders was in 2018 de verrassende winnaar op het koningsnummer, de 3x3x3. Hij heeft een jaar lang erg genoten van zijn titel! Hij staat aan de vooravond van het Nederlands Kampioenschap 2019 waar hij zijn titel gaat verdedigen. Hij is reĆ«el over zijn kansen, maar heeft hoge ambities. 

“De titel kwam vorig jaar voor mij onverwacht. In de 1e en 2e ronde had Mats een behoorlijke voorsprong op mij. In de finale ging het voor mij erg goed en toen was ik ineens Nederlands Kampioen! En niet alleen op 3x3x3, maar ook op 2x2x2. Het wordt lastig om dat dit jaar te herhalen, maar ik ga mijn best doen!”

Buitenlandse wedstrijden
“Het afgelopen jaar ben ik naar veel wedstrijden geweest, ook in het buitenland. Ik vind buitenlandse wedstrijden erg leuk, omdat je dan tijd hebt om gezellig met je vrienden te gaan stappen ’s avonds. En natuurlijk het kubusweekend in St. Michielsgestel, dat is een super weekend. Met 30 man tafeltennissen!”

Ambities en concurrentie
“Voor het aankomende NK is mijn doel om mijn eigen gemiddelde op 3x3x3 te verbeteren. Mijn grote concurrent is natuurlijk Mats. Het zal lastig zijn om hem opnieuw te verslaan, maar je hebt vorig jaar gezien dat het mogelijk is! Ik ga natuurlijk ook weer voor een podiumplek op 2x2x2. Mattheo is daar een belangrijke concurrent, hij kan er maar zo met de winst vandoor gaan. Ook hoop ik op podiumplekken op 3x3x3 one-handed en op 4x4x4. Het afgelopen jaar heb veel geoefend, maar niet op iets specifieks. Wel heb ik een paar dingen bijgeleerd die me hopelijk gaan helpen dit NK. We gaan het zien, ik heb er veel zin in!”

 

Reacties zijn gesloten.