Mats Valk: ” Ik ga weer voor 6 titels!”

Vorig jaar werd Mats Valk Nederlands kampioen op maar liefst 6 onderdelen. De winst op de 3x3x3 ging verrassend genoeg aan regerend Europees kampioen Mats voorbij. We spraken Mats over het afgelopen jaar en zijn ambities voor dit NK. 

“Ik was vorig jaar blij met mijn 6 titels, dat was natuurlijk erg fijn! De titel op megaminx kwam toch wel onverwacht. Daar stond de teleurstelling van het niet winnen van 3x3x3 wel tegenover. Dit jaar ga ik weer voor 6 titels en hopelijk is de 3×3 daar ook bij!”

Big cubes moeten lukken
“Zeker op de big cubes verwacht ik dit jaar niets anders dan de overwinning. Op 3x3x3, 3×3 x3met 1 hand en 2x2x2 kan het alle kanten op gaan. Ik heb veel geoefend, ook voor het Wereld Kampioenschap in Melbourne in juli. Ik ben flink verbeterd met ZBLL en ik heb gewerkt aan de algehele soepelheid van mijn oplossing. Hiermee ben ik wat constanter geworden.” 

Druk bij Mika
“Na zijn winst van vorig jaar is Mika Smulders natuurlijk mijn belangrijkste concurrent. Maar de druk ligt vooral bij hem, hij moet zijn titel verdedigen. Ik ben wel benieuwd hoe hij met die druk om gaat. Hij is de afgelopen jaren heel snel opgeklommen tot de top van Nederland, dus het gaat in elk geval een spannende wedstrijd worden.” 

Leuk weekend
“Op megaminx verwacht ik dat Reinier gaat winnen. Hij heeft zich enorm verbeterd sinds vorig jaar, de winst kan hem bijna niet ontgaan. Het belangrijkste vind ik om, zoals altijd, een leuk weekend te hebben. Natuurlijk hoop ik het goed te doen, maar dat hoopt denk ik iedereen voor zichzelf!”

 

Reacties zijn gesloten.