Daan Baartmans: “Nieuwe doelen”

Naast 6 officiële Nederlandse kampioenen, leverde het NK 2018 ook één officieuze kampioen op: Daan Baartmans werd de eerste kampioen op Rubik’s Race. Dit dynamische spelletje stond slecht eenmalig op het NK-programma, dus er valt geen titel te verdedigen. En bovendien: Daan is er dit jaar niet bij. Vanuit zijn tijdelijke woonplaats Popayan (Colombia) blikt Daan terug – en vooruit.

“Ja, het was tof om kampioen op Rubik’s Race te worden. Ik had wel wat geoefend, maar het was toch een nieuw spel voor mij. Dat gold voor de meeste anderen ook, dus daarom lukte het toch. Het was uiteindelijk een spannende finale tegen Francisco. We waren behoorlijk aan elkaar gewaagd!”

Op tijd terug voor EK
“Zoals sommigen wel weten ben ik in augustus vertrokken naar Colombia, hier verblijf ik voor 10 maanden als uitwisselingsstudent. Natuurlijk vind ik het erg jammer dat ik dit jaar niet bij het NK kan zijn, het zou mijn 6e zijn. Gelukkig ben ik op tijd terug voor het Europees Kampioenschap 2020 in Almere.”

Ambities op 3x3x3
“Hoewel ik het op dit moment natuurlijk erg druk heb met mijn leventje hier, ben ik de laatste tijd vooral bezig met 3x3x3 en 3x3x3 blind. Er zijn hier wel kubuswedstrijden, maar het land is enorm groot en veel wedstrijden zijn minstens 10 uur reizen hier vandaan. Mijn doel is om dit jaar aan minstens 1 competitie mee te doen, en als het kan mijn blind PB flink te verbeteren.”

NK volgen via Cubecomps
“Ik wens iedereen veel succes toe bij het Nederlands kampioenschap, ik ga Cubecomps natuurlijk in de gaten houden!”

Reacties zijn gesloten.