Nederlands kampioen square-1 Tijmen:
‘Grote kans om opnieuw kampioen te worden’

In 2017 werd Tijmen van der Ree Nederlands kampioen op square-1. Inmiddels heeft deze 16-jarige gymnasium-leerling diverse keren het Nederlandse record aangescherpt. Inmiddels is hij een van de snelste square-1-cubers van Europa: bij het EK in juli 2018 werd hij derde. Natuurlijk gaat op bij het NK op 22 en 23 september 2018 zijn titel verdedigen. We spraken Tijmen over zijn voorbereidingen en ambities. 

Een stuk sneller

“Bij het NK in 2017 draaide ik een gemiddelde van 15.34 op square-1. Dat vond ik toen wel oké, maar inmiddels zou dat écht slecht voor mij zijn. Ik was blij met mijn titel, maar was wel ontevreden omdat ik daarmee geen Nederlands record haalde. Ik denk wel dat ik een grote kans heb om opnieuw Nederlands  kampioen te worden. Als ambitie heb ik om een gemiddelde van onder de 8.5 seconde te halen. Een stuk sneller dus dan in 2017. Ik denk dat dat tegen die tijd wel moet lukken.”

Veel geleerd

“Ik heb het afgelopen jaar heel veel nieuwe dingen geleerd. Voorop staat CSP, waarmee ik tijdens inspectie en de eerste stap ‘parity’ weg kan halen. Daardoor gaat het einde van de solve een stuk sneller. Ik gebruik nu de Cosmic Volt M. Deze square-1 heeft mijn tijden een heel stuk naar beneden gehaald. Als ik mijn oude kubus gebruik, vraag ik mij af hoe ik hier ooit mee heb kunnen draaien! Ik wil de komende tijd als voorbereiding op het NK een nieuwe methode leren, OBL. Hiermee combineer ik de tweede en derde stap om zo hopelijk nog sneller te zijn.”

Concurrentie

“Mijn belangrijkste concurrent is momenteel Nick Nijssen, ik weet niet precies hoe snel hij nu is, maar als hij zich op ditzelfde tempo blijft verbeteren als de afgelopen tijd, dan kan hij bij het NK misschien wel een erg goede prestatie leveren. Antonie Paterakis zou het ook erg goed kunnen doen. Hij heeft gelukkig de Griekse nationaliteit, dus hij kan in ieder geval geen Nederlands kampioen worden.”

Lees ook: Tijmen 3e van Europa op square-1

Reacties zijn gesloten.