Nederlands kampioen pyraminx Daniël Kassab: ‘Het zal spannend worden’

Daniël Kassab werd in september 2017 Nederlands kampioen op de pyraminx. Natuurlijk gaat de 21-jarige student Media&Vormgeving dit jaar zijn titel verdedigen. We spraken Daniël over zijn voorbereidingen. “De concurrentie is dit jaar erg groot!”

Titel teruggepakt

“Na de titel in 2016 te zijn misgelopen, was ik natuurlijk blij de titel in 2017 weer in handen te hebben!  Het was erg spannend wie de titel zou winnen. Mijn grootste concurrent Robin Verstraten (Nederlands kampioen van 2016) had namelijk ook veel geoefend. Wie de titel nu zou pakken, was nog onzeker. Gelukkig voor mij presteerde ik erg goed op het NK goed, waardoor ik de titel heb teruggepakt.”

Minder uitschieters

“Net als vorig jaar zal het dit jaar ook weer erg spannend worden. Misschien nog wel spannender, er zijn namelijk meerdere cubers die kans maken op de titel. Dit verkleint natuurlijk mijn kansen. Ik hoop natuurlijk dat ik ook dit jaar goed presteer en mijn titel kan prolongeren. Ik heb als doel om minder uitschieters in mijn gemiddelde te hebben. Ik heb vaak genoeg gehad dat ik een slecht gemiddelde behaalde vanwege één slechte tellende tijd.”

Top first

“Voor de Pyraminx maak ik gebruik van meerdere methodes, zoals Oka, 1flip en WO. Deze methodes vallen allemaal onder de Top-first methode. Met de Top-first methode is het de bedoeling dat je eerst een top maakt + je centers. Hierna houd je nog 3 edges over die je kan oplossen met simpele algoritmes. De afgelopen tijd heb ik WO geoptimaliseerd. Verder heb ik een andere nieuwe methode geleerd genaamd ‘Quick Bell’. Met de kennis van al deze methodes probeer ik nu ook mijn top + centers intuïtief te maken. Ook probeer ik efficiëntere soluties te vinden.”

Veel wedstrijdervaring

“De Pyraminx die ik momenteel gebruik is de Cosmic X-man Bell. Deze pyraminx is door professionals erg goed opgezet. Hierdoor draait hij voor mij veel fijner en het geeft mij ook veel minder lockups. Verder werk ik aan mijn presteren tijdens competities. Op competities goede tijden halen is voor mij – en ik denk voor wel meer mensen – anders dan thuis goede tijden halen. Je hebt bij competities maar een paar pogingen, en daarin moet het gebeuren. Ik werk hieraan door naar veel competities te gaan. Dit geeft mij veel wedstrijdervaring. Verder probeer ik uit te vogelen op welke manier ik het beste presteer op competities.”

Concurrentie

“De concurrentie is dit jaar erg groot. Naast mijn belangrijkste concurrent Robin Verstraten zijn er ook nog anderen die kans maken op de titel. Denk bijvoorbeeld aan Olivier van Luijk en Mark Bennis.”

 

Reacties zijn gesloten.