Nederlands Kampioenschap 2018

Eindelijk weer een 2-daags Nederlands Kampioenschap! Op zaterdag 22 en zondag 23 september ben je welkom in Hoogland (Amersfoort).  Iedere speedcuber kan zich aanmelden, er gelden geen kwalificatie-eisen. * je kunt je nog niet inschrijven *

Onderdelen

Er staan 13 officiële WCA-onderdelen op het programma *onder voorbehoud *:

2x2x2 – 3x3x3 – 4x4x4 – 5x5x5 – 6x6x6 – 7x7x7
pyraminx – skewb – megaminx – square1 – clock
3x3x3 blind – 3x3x3 met 1 hand

Locatie

Dorpshuis De Neng
Engweg 7 3828 CJ Hoogland (Amersfoort)
Website

Prijzen en certificaten

Omdat het om het Nederlands Kampioenschap gaat, komen alleen deelnemers met de Nederlandse nationaliteit in aanmerking voor prijzen en titels. Voor de beste drie cubers per onderdeel zijn trofeeën beschikbaar. Ook zijn er diverse aanmoedigingsprijzen te winnen. 

Huidige Nederlandse kampioenen

               

V.l.n.r:.
Mats Valk (2×2, 3×3, 4×4, 5×5, 3×3 met 1 hand, 3×3 blind)
Mattheo de Wit (skewb)
Daniël Kassab (pyraminx)
Tijmen van der Ree (square-1)

Eten en drinken

Bij de bar van het dorpshuis kun je tegen schappelijke prijzen consumpties, koeken, tosti’s, broodjes kroket, hamburgers, krentenbollen etc. kopen. Op 700 meter afstand is een winkelcentrum met o.a. een Albert Heijn.

Jureren

We verwachten van alle deelnemers dat ze helpen met jureren (‘judgen’). Ook ouders zijn welkom om te jureren. Graag zelfs! Jureren is niet moeilijk (je hoeft niet zelf een kubus op te kunnen lossen). Je moet wél de belangrijkste regels en afspraken kennen. Lees deze pagina daarom goed door. Op beide wedstrijddagen is bovendien een korte instructiesessie voor deelnemers en ouders die geen/weinig ervaring hebben met jureren. 

Nieuwe deelnemers

Wordt dit je eerste kubuswedstrijd? Hier vind je de belangrijkste beginnersinformatie. Lees het goed door, zodat je weet wat je kunt verwachten van de wedstrijd. Vergeet niet om je ID-kaart of paspoort mee te nemen om je (eenmalig) te legitimeren. Zorg dat je uiterlijk een half uur voor je eerste wedstrijdonderdeel aanwezig bent. Zo is er genoeg tijd om je in te schrijven, kun je eventuele vragen stellen en de apparatuur (timers) uitproberen. Bij de instructiesessies om 10.00 uur nemen we alles nog even kort door.

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer
Vanaf station Amersfoort neem je bus 4 naar halte Esdoornlaan (10 minuten). Het is dan nog 700m lopen naar De Neng.

Moet je te lang wachten op 4? Andere opties:
bus 2 naar halte Het Rode Hert (+ 1,1 km lopen)
bus 3 naar halte De Lage Geeren (+ 1 km lopen)
De bussen vertrekken vanaf de voorkant (centrumkant) van het station. Kijk voor de actuele dienstregeling (en looproute vanaf de bushalte) op 9292.nl

Met de auto
Het dorp Hoogland ligt ‘in’ Amersfoort, bij de Amersfoortse wijken Kattebroek en Nieuwland. Houd Amersfoort-Noord aan. Op de Rondweg-Noord neem je afslag Hoogland-Noord. Je rijdt via de Zevenhuizerstraat Hoogland binnen. Na ongeveer 300 m (ter hoogte van bakker Van de Kletersteeg) ga je linksaf de Kerkstraat in. Bij de kerk ga je rechtsaf, dit is de Engweg. Bij het dorpshuis is gratis parkeergelegenheid. Mocht de parkeerplaats vol zijn, dan kun je in de omliggende straten ook gratis parkeren.

Organisatie

Het Nederlands Kampioenschap 2018 wordt georganiseerd door Speedcubing Nederland (Heleen van der Ree en Sandra de Geeter en WCA-delegate Ron van Bruchem). Neem gerust contact met ons op via het contactformulier op deze site.

Bekijk hier de terugblik op het NK in 2017.

   

Reageren is niet mogelijk