Nederlands Kampioenschap (Dutch Nationals) 2018

Welkom bij het Nederlands Kampioenschap (Dutch Nationals) op zaterdag 22 en zondag 23 september in Hoogland (Amersfoort).  Iedere speedcuber kan zich aanmelden voor dit kampioenschap, er gelden geen kwalificatie-eisen. 

Locatie

Dorpshuis De Neng
Engweg 7 3828 CJ Hoogland (Amersfoort)
Bereikbaarheid en parkeren

Inschrijving

Deelname aan het NK kost €18. Kom je maar 1 dag, dan betaal je €10. Gasten hebben gratis toegang. Er is plek voor 130 deelnemers per dag. Ga naar de inschrijving.

Wedstrijdschema

Er staan 12 officiële WCA-onderdelen op het programma:

2x2x2 – 3x3x3 – 4x4x4 – 5x5x5 – 6x6x6 – 7x7x7
pyraminx – skewb – megaminx – square1 
3x3x3 blind – 3x3x3 met 1 hand

Schema zaterdag (exacte tijden kunnen nog veranderen)

Schema zondag (exacte tijden kunnen nog veranderen)

Toernooisponsor: Koninklijke Jumbo

We zijn blij jullie te kunnen melden dat Jumbo ook dit jaar sponsor is van het Nederlands Kampioenschap. De Koninklijke Jumbo groep ontwikkelt, produceert en verkoopt speelgoed, spellen en puzzels én is de Nederlandse importeur van de enige echte Rubik’s Cube. Mede dankzij de bijdrage van Jumbo kunnen we er een extra mooi toernooi van maken!

Uniek NK2018 T-shirt

Wil jij het unieke NK2018 T-shirt hebben? Dat kan! Het shirt kost €10 en is verkrijgbaar in kinder-, dames- en herenmaten. Bij je aanmelding kun je het shirt bestellen. Je krijgt het shirt dan bij aankomst bij de wedstrijd. 
(het definitieve shirt kan iets afwijken) 

Prijzen en certificaten

Deelnemers van alle nationaliteiten zijn welkom. Omdat het om het Nederlands Kampioenschap gaat, komen alleen deelnemers met de Nederlandse nationaliteit in aanmerking voor prijzen en titels. Voor de beste drie cubers per onderdeel zijn trofeeën beschikbaar. Ook zijn er diverse aanmoedigingsprijzen te winnen. 

Eten en drinken

Bij de bar van het dorpshuis kun je tegen schappelijke prijzen consumpties, koeken, tosti’s, broodjes kroket, hamburgers, krentenbollen etc. kopen. Op 700 meter afstand is een winkelcentrum met o.a. een Albert Heijn.

Jureren

We verwachten van alle deelnemers dat ze beschikbaar zijn om te helpen met jureren (‘judgen’). Ook ouders zijn welkom om te helpen. Graag zelfs! Jureren is niet moeilijk (je hoeft niet zelf een kubus op te kunnen lossen). Lees hier de belangrijkste info over jureren. Heb je nog (bijna) nooit gejureerd, dan krijg je er tijdens de wedstrijd begeleiding bij. Tijdens de instructiesessies besteden we ook aandacht aan het jureren.

Nieuwe deelnemers

Wordt dit je eerste kubuswedstrijd? Hier vind je de belangrijkste beginnersinformatie. Op beide dagen is een instructiesessie voor nieuwe deelnemers, zorg dat je erbij bent. Vergeet niet om je ID-kaart of paspoort mee te nemen om je (eenmalig) te legitimeren. Zorg dat je uiterlijk een half uur voor je eerste wedstrijdonderdeel aanwezig bent. 

Huidige Nederlandse kampioenen

               

V.l.n.r:.
Mats Valk (2×2, 3×3, 4×4, 5×5, 3×3 met 1 hand, 3×3 blind) (lees het interview met Mats *nieuw*)
Mattheo de Wit (skewb) (lees het interview met Mattheo *nieuw*)
Daniël Kassab (pyraminx) (lees het interview met Daniël *nieuw*)
Tijmen van der Ree (square-1) (lees het interview met Tijmen *nieuw*)

Doe mee aan de quiz!

Ook dit jaar is er weer een speciale NK-quiz. De winnaar wordt tijdens het NK bekend gemaakt. Thema van de 2018 quiz: hoe goed ken jij de WCA-regels? Meedoen kan tot 19 september.

Organisatie

Het Nederlands Kampioenschap 2018 wordt georganiseerd door Heleen van der Ree en Sandra de Geeter (Speedcubing Nederland) en WCA-delegate Ron van Bruchem. Neem gerust contact met ons op via het contactformulier op deze site.

Bekijk hier de terugblik op het NK in 2017.

   

Reacties zijn gesloten.