Matthijs Annot overleden

Woensdag 3 april is Matthijs Annot op 18-jarige leeftijd overleden. In september bleek hij ernstig ziek te zijn en al snel werd duidelijk dat hij niet meer beter zou worden. Hij heeft de laatste maanden geprobeerd om nog zo veel mogelijk uit het te leven te halen. Zo ging hij met zijn ouders, broers en zus naar Canada en in februari gaf hij een groot feest om ‘het leven te vieren’.

Cuben was een van Matthijs’ passies. Het Nederlands Kampioenschap in 2016 was zijn eerste wedstrijd. Zijn liefde lag vooral bij de grote en meer ingewikkelde kubussen. Hij ging het liefst zelf op zoek naar de oplossingen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zijn hoogste notering op de 7x7x7 kubus was, hier heeft hij de 10e tijd van Nederland. Matthijs deelde zijn passie voor het kubussen met zijn broertje Tobiaz, die samen met hem naar de wedstrijden kwam.

De dag nadat Matthijs hoorde dat hij ziek was, deed hij mee aan zijn laatste kubuswedstrijd: het NK 2018 in Hoogland. Hij was moe en bezorgd, maar wilde er per se bij zijn. In een rolstoel, want hij mocht zijn been per direct niet meer belasten. Matthijs liet zien dat hij over onwaarschijnlijk veel geduld en concentratie beschikte. Vlak voor de start van de 5x5x5 lag zijn kubus nog in 98 stukjes uit elkaar. Uiterst kalm en beheerst zette hij de kubus in elkaar om vervolgens zijn PB single én average te verbeteren.

Matthijs putte veel kracht uit zijn geloof en was niet bang voor de dood. “We zijn niet bang, maar genieten vooral en maken van iedere dag een feestje”, zei hij een paar weken geleden in een interview.

We wensen zijn ouders Susanne en Marco, broers Tobiaz en Lucas en zus Alisa veel kracht toe.

 

Reacties zijn gesloten.