Mats Valk wint het NK Rubik’s Cube 2017

Met 121 deelnemers was het de grootste kubuswedstrijd ooit in Nederland: het Nederlands Kampioenschap op 23 september in Hoogland (Amersfoort). En wat was het een geslaagde dag! De grote winnaar was Mats Valk. Hij won niet alleen het koningsnummer 3×3, hij zette ook de 2×2, 4×4, 5×5, 3×3 blind én one-handed op zijn naam.

Vier Nederlands kampioenen

Ook Mattheo de Wit ging als Nederlands kampioen naar huis. Op Skewb scherpte hij de Nederlandse records flink aan. Zijn 1.56 (single) is zelfs 5e tijd van de wereld! De nieuwe Nederlands kampioen Pyraminx is Daniël Kassab. Het afgelopen jaar zag hij vaak Robin Verstraten voor zich eindigen, maar nu was hij weer de snelste. Op Square-1 mocht Tijmen van der Ree het goud in ontvangst nemen. Gefeliciteerd!

               

Veel extra prijzen

Natuurlijk was er niet alleen aandacht voor de allerbesten van Nederland. Ook de snelste ‘debutant’ op ieder onderdeel werd in het zonnetje gezet: Rick Hamburger, Pim Kloet, Nick Nijssen, Quinten Truijens, Jorn Kooistra, Wiktor Zegadło, Mark Bennis, Mike de Vries en Youp Caris. De organisatie reikte bovendien een aanmoedigingsprijs uit aan Lisa Rengers, een van de weinige meisjes in het ‘kubus-wereldje’ en aan de drie jongste deelnemers aan de wedstrijd: de 6-jarige Casper Deij en de 7-jarige Adam Walker (niet op de foto) en Silvan Mors. Ook was er een leuke attentie voor de vijf buitenlandse deelnemers die eigenlijk in de prijzen waren gevallen. Eigenlijk – want op een NK komen alleen Nederlanders in aanmerking voor de podiumplekken. Dit waren Manu Vereecken en Quinten Andelshof (België), Antonie Paterakis (Griekenland), Sebastiano Tronto (Italië, niet op de foto) en Hunor Mogyorósi (Hongarije, niet op de foto).

        

Kubus-mozaïek

Toernooi-sponsor Jumbo had gezorgd voor 400 kubussen voor een onze kubus-mozaïek-hoek. Een flink aantal deelnemers (en bezoekers) ging vol enthousiasme aan de slag met het mozaïeken. Het resultaat? ’s Ochtends een prachtige Einstein en ’s middags een heuse Karel Appel!

Resultaten

Hier vind je alle resultaten van het NK 

Het NK in het nieuws

Snelste speedcubers van het land strijden in Amersfoort (AD, 16 september 2017)

Patrick Lodiers in gesprek met Mats Valk (Radio 1, 22 september 2017)

Riza Tisserand in gesprek met Joris Mühlsteff (Radio 1, 23 september 2017)

Owen (17) lost binnen 17 seconden een kubus op met één hand (videoverslag AD, 23 september 2017)

De Rubiks Kubus draait door (Telegraaf, 24 september 2017)

De Stentor interviewde Yorick Brommer, het artikel is nog niet online beschikbaar.

Gesponsord door Jumbo

Het NK werd gesponsord door Jumbo. De Koninklijke Jumbo groep ontwikkelt, produceert en verkoopt speelgoed, spellen en puzzels én is de Nederlandse importeur van de enige echte Rubik’s Cube. Mede dankzij de bijdrage van Jumbo konden we er zo’n prachtig toernooi van maken!

Reacties zijn gesloten.