Kubusweekend St. Michielsgestel 2020

Deze wedstrijd is verplaatst naar het weekend van 16-18 oktober 2020

Het weekend is vol en er is een lange wachtlijst 

Ook in 2020 is er weer een volledig verzorgd kubusweekend in St. Michielsgestel. In het weekend van 27-29 maart staat groepsaccommodatie Zonnewende weer bol van kubussen, gezelligheid, vrienden ontmoeten, nieuwe vrienden maken, samen eten en nog meer kubussen. Deelname kost €105 (of €85 als je nog geen 13 bent). 

Voor wie? 

Iedere cuber kan zich aanmelden voor dit weekend. Je kunt eventueel een ouder, vriend, broer, zus of andere gast meenemen (van te voren aanmelden!). Hoewel de organisatoren het hele weekend aanwezig zijn, is het geen ‘begeleid kamp’. We gaan er dan ook vanuit dat jonge cubers zo nodig een ouder/begeleider meenemen. Deze betaalt hetzelfde bedrag. We hebben plek voor 50 deelnemers en een beperkt aantal gasten. 

Het weekend  heeft een besloten karakter: de accommodatie is alleen toegankelijk voor mensen die zich van te voren hebben aangemeld. 

Organisatie

Het kubusweekend wordt georganiseerd door Speedcubing Nederland  (Heleen van der Ree, Sandra de Geeter en WCA-delegates Ron van Bruchem en Sébastien Auroux). Voor vragen kun je contact met ons opnemen

Commerciële activiteiten tijdens de wedstrijd (zoals verkoop van producten/diensten of acquisitie) zijn alleen toegestaan na toestemming van Speedcubing Nederland. 

Locatie

Het kubusweekend is weer bij groepsaccommodatie Zonnewende in St. Michielsgestel. We hebben een complete vleugel tot onze beschikking met slaapzalen, een woonkamer en een recreatiezaal. De maaltijden zijn in het hoofdgebouw. Ook buiten is volop ruimte, bijvoorbeeld voor een potje voetbal.

      
    

Eten en drinken

Voor alle maaltijden (met uitzondering van vrijdagavond), drankjes en tussendoortjes wordt gezorgd. De maaltijden worden verzorgd  door een professionele keuken, diëten zijn geen probleem. Op vrijdag- en zaterdagavond is er voor een schappelijke prijs wijn en bier verkrijgbaar (alleen voor 18+).

Adres

Groepsaccommodatie Zonnewende
Esscheweg 78 5271 NA Sint-Michielsgestel
www.zonnewende.nl

Bereikbaarheid

Kom je met de auto, dan kun je parkeren op de ruime parkeerplaats van Zonnewende. Kom je met het openbaar vervoer? Neem dan vanaf station Den Bosch of Eindhoven een bus naar het centrum van St. Michielsgestel. Vanaf de bushalte is het ca. 20 minuten lopen. Je kunt je ook door ons van de bushalte laten ophalen. Dat stemmen we t.z.t. wel af. 

Kosten 

Dit onvergetelijke weekend vol kubus-lol kost je €105*. Eventuele gasten betalen hetzelfde. Dit bedrag is inclusief: 

 • 2 overnachtingen (op slaapzalen van max. 8 personen)
 • Op zaterdag: een goed verzorgd ontbijt, lunch en avondeten 
 • Op zondag: een goed verzorgd ontbijt en lunch 
 • Het hele weekend: koffie, thee, limonade, koek etc**
 • Deelname aan de wedstrijd op vrijdag, zaterdag en zondag

*Ben je jonger dan 13 jaar? Dan betaal je €85. 
**Vrijdag- en zaterdagavond zijn bier en wijn tegen een schappelijke prijs te koop (alleen voor 18+).

Het is niet mogelijk om je voor slechts een deel van het kubusweekend aan te melden (daar is het weekend bovendien veel te leuk voor!). 

Wedstrijdprogramma

Op het programma staan:

2x2x2 t/m 7x7x7
3x3x3 geblinddoekt
3x3x3 met 1 hand
skewb
pyraminx,
megaminx
square-1
fewest moves

Schema

Kijk voor het schema op de WCA-site.

Reglementen

Bij deze wedstrijd zijn de reglementen van de World Cube Association van toepassing. We verwachten van de deelnemers dat ze de belangrijkste regels kennen.
Lees hier de WCA-reglementen (Nederlandse vertaling) 
Lees hier de belangrijkste (beginners)informatie 

Jureren en scramblen

Bij kubuswedstrijden zijn veel vrijwilligers nodig. Alle deelnemers moeten beschikbaar zijn om te helpen met jureren. Lees hier de belangrijkste info over jureren. 
Heb je nog (bijna) nooit gejureerd, dan krijg je er tijdens het weekend begeleiding bij. Voor scramblen wijzen we ervaren deelnemers aan.

Live resultaten

De resultaten van deze wedstrijd zijn live te volgen via WCA Live.

Uitleg over het schema

Tijdlimiet
Lukt het je niet om de kubus binnen de limiet op te lossen, dan geldt deze poging als een DNF (‘did not finish’).

Cut-off
Bij een aantal events geldt een cutoff-tijd. Minstens een van je twee eerste pogingen moet binnen die tijd zijn. Lukt dat niet, dan mag je geen 3e, 4e en 5e poging doen.

Format
Het format geeft aan hoe het wedstrijdresultaat wordt bepaald. Dit kan er onderdeel verschillen. In artikel 9b van de reglementen staat dit uitgelegd. 

 

Zo meld je je aan voor het kubusweekend 2020

 1. Is dit je eerste wedstrijd? Maak dan hier een WCA-account aan.
 2. Als dit niet je eerste wedstrijd is, koppel (zo nodig) hier je WCA-ID aan je WCA-account.
 3. Meld je op de WCA-website aan voor de wedstrijd
 4. Vermeld in het opmerkingenveld de naam van je eventuele gast

Na deze stappen wordt je aanmelding (handmatig) goedgekeurd. Je krijgt hiervan een automatische mail. Vanaf dat moment staat jouw naam op de deelnemerslijst.

Let op:

Pas na betaling is je aanmelding definitief.  We accepteren de aanmelding in volgorde van deelnemers die zich hebben aangemeld via de WCA-site en betaald hebben via het formulier hieronder. Je kunt betalen met iDeal, PayPal, Sofort, Bancontact en creditcard. 

**De wedstrijd zit inmiddels vol – het betaalformulier staat daarom niet meer online. Als je je aanmeldt, kom je op de wachtlijst. Mocht er een plek vrijkomen, dan kun je op dat moment betalen**

 

 

Kubus-verkoop

Ook deze wedstrijd kun je weer kubussen kopen bij CubeDiction. Vanwege de omvang van de wedstrijd, is er GEEN complete verkoopstand. Geef van te voren je eventuele wensen door aan CubeDiction.

Vanwege het coronavirus geldt bij deze wedstrijd een aantal specifieke regels. Deze zijn gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM, het protocol van de locatie én de competition safety policy van the World Cube Association.  De regels zijn nog niet definitief, houd deze pagina dan ook in de gaten.

Algemene richtlijnen 

 • Heb je klachten: blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen.
 • Woon of verblijf je in een land/regio op deze lijst? Dan moet je na aankomst in Nederland eerst 10 dagen in quarantaine. Zonder deze verplichte quarantaine ben je helaas niet welkom bij het kubusweekend.
 • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van anderen (ongeacht de leeftijd).
 • Het dragen van een mondkapje (zelf meenemen) is verplicht voor zowel deelnemers als gasten. 
 • 1,5 meter is afstand is soms niet mogelijk voor een jurylid. dan houden we 1 meter aan.
 • Schud geen handen.
 • Alle materialen (puzzels, wedstrijdbriefjes, pennen, stopwatches, timers enz.) worden door max. 1 persoon aangeraakt. Als er noodzaak is voor overdracht van materialen (bijv. wedstrijdbriefjes aan de wedstrijdleiding), dan gebeurt dit door een persoon met handschoenen aan en/of wordt het materiaal gedesinfecteerd.

Binnenkomst

 • De wedstrijdlocatie is alleen toegankelijk voor vooraf geregistreerde deelnemers en gasten. Iedereen is verplicht contactgegevens door te geven bij aanmelding.
 • Deelnemers of begeleiders kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens de training of de wedstrijd bij (vermoeden) van klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.
 • Je krijgt een vaste plek toegewezen. Op je vaste plek mag je eventueel je mondkapje af doen.
 • Bij binnenkomst in de locatie reinig je je handen, doe dit ook tijdens de wedstrijd regelmatig.

Wedstrijd

 • Bij begin van een wedstrijdronde, worden de deelnemers 1 voor 1 opgeroepen en nemen plaats aan een vaste genummerde tafel.  Bij de wedstrijdtafel mag je eventueel je mondkapje af doen
 • Daarna worden de juryleden opgeroepen. Ook zij nemen plaats een een toegewezen tafel. Als judge draagt je bij voorkeur een mondkapje.
 • Daarna worden de de scramblers opgeroepen om plaats te nemen aan de scrambletafel.
 • Verzoek: desinfecteer je kubus voordat de ronde begint. Als deelnemer mag je bij aanvang van de ronde ook de competitietimer desinfecteren. Als je wilt, mag je een eigen competitiemat over de aanwezige competitiemat leggen.
 • Iedereen neemt zelf een pen mee. Deze gebruik je als deelnemer en ook als je judge bent. Kun je een eigen stopwatch meenemen? Graag!
 • Als deelnemer doe je aan het begin van de ronde zelf je kubus in de  ‘cube cover’ Dit doe je ook na je officiële poging. De covers zijn genummerd per tafel. 
 • Na de ronde doe je zo nodig je mondkapje weer op en ga je weer terug naar je plek in de trainingsruimte.

Reacties zijn gesloten.