Interview met Robin Verstraten

De 20-jarige Robin Verstraten is de huidige Nederlands kampioen op 2×2 én pyraminx. Natuurlijk is hij 23 september ook van de partij. We spraken hem over zijn voorbereidingen.

 

“Ik vond het vorig jaar erg mooi om te winnen. Het was ook echt een strijd tussen mij en enkele anderen zoals Daniël. Ik zou het erg mooi vinden als ik de titel op pyraminx kan behouden, dus daar voel ik wel wat druk op. Vorig jaar viel de timer ook nog eens uit op mijn snelste solve, waardoor die niet telde. Hopelijk gebeurt dat dit jaar niet. Voor 2×2 zijn er een paar goede mensen bij, dus daar ga ik er eigenlijk vanuit dat iemand anders die titel krijgt. Dat gezegd hebbende, ga ik natuurlijk wel mijn best doen om zo hoog mogelijk te eindigen!”

Nieuwe algoritmes

“Ik ben het afgelopen jaar eigenlijk gelijk gebleven op 2×2. Om daar beter op te worden, moet ik echt eg1 leren. Helaas ben ik niet zo goed in het onthouden van nieuwe algoritmes, dus dat lukt niet meer voor die tijd. Ik hoop dat ik wel nog op het podium kan komen.”

Kansen op pyraminx

“Voor pyraminx heb ik het afgelopen jaar veel geoefend. En met enkele succesen en ook een paar foutjes is dat toch goed verlopen dit jaar. Naast mijn eigen methode (l4e) ken ik nu ook 1-flip, maar daar ben ik nog niet snel genoeg op om het in competitie te gebruiken. Dat is ook iets wat ik anderen zou aanraden. Je wilt niet vlak voor een wedstrijd nog nieuwe trucjes leren, want als je dan net zo’n trucje tegenkomt, moet je nog te lang na denken en kost het ‘snellere trucje’ je meer tijd dan normaal. Bij het wereld kampioenschap deze zomer in Parijs werd ik 24e. In de 1e ronde haalde ik het huidige Nederlands record (NR) met 3.53 gemiddeld. Dat geeft goede hoop voor dit kampioenschap :)”

Concurrenten

“Op 2×2 zijn meerdere mensen die kunnen winnen, zoals Mats, Daniël, Mika, Tijmen of Daan. Maar ik denk dat Mats of Mika gaat winnen. En met een beetje eigen hoop wordt het podium Mats, dan Mika en dan ik. Op pyraminx is Daniël mijn grootste concurrent. Hij heeft het afgelopen jaar ook meerdere keren het NR verbroken. Hij gebruikt een andere methode dan ik, dus het kan ook zijn dat de scrambles mij tegen zitten en voor hem net goed zijn (of andersom natuurlijk). Dan is er nog Olivier, hij is relatief nieuw, maar heeft potentie! Ik hoop op een podium met mijzelf, dan Daniël en dan Olivier.”

Reacties zijn gesloten.