Hoogland Open 2019

Welkom!

Wat zou een zomer zijn zonder kubuswedstrijd? Je bent op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus welkom in Hoogland (Amersfoort). De wedstrijd is voor cubers van alle leeftijden en alle niveaus. 

Belangrijke data

8 juli 23 uur: inschrijving Hoogland Open start
2 augustus: uiterste datum voor kosteloos annuleren (wel €1 bankkosten)
ca 5 augustus: mail naar alle deelnemers
13 augustus: inschrijving Hoogland Open sluit 
13 augustus: uiterste datum voor doorgeven wijzigingen in je onderdelen
16 en 17 augustus: Hoogland Open

Kosten

Deelname kost €7 voor  1 dag of €13 als je beide dagen komt.

Bezoekers welkom

Bezoekers zijn welkom bij Hoogland Open (geen kosten). Let op:

Fotograferen met flitslicht is verboden.
Houd voldoende afstand tot de wedstrijdtafels.
Volg zo nodig de aanwijzingen van de wedstrijdleiding op. 

Organisatie

Hoogland Open wordt georganiseerd door Mattheo de Wit en Yorick Brommer in samenwerking met Sandra de Geeter en Heleen van der Ree van Speedcubing Nederland. WCA-delegate: Ron van Bruchem. Voor vragen kun je contact met Mattheo opnemen

Commerciële activiteiten tijdens de wedstrijd (zoals verkoop van producten/diensten of acquisitie) zijn alleen toegestaan na toestemming van Speedcubing Nederland. 

Locatie

Hoogland Open vindt plaats in:

Dorpshuis De Neng
Engweg 7 3828 CJ Hoogland (Amersfoort)

Eten en drinken

Bij de bar van het dorpshuis kun je tegen schappelijke prijzen consumpties, koeken, tosti’s, broodjes kroket, hamburgers, broodjes gezond etc. kopen (ook beperkt aanbod vegetarisch en glutenvrij).

Bereikbaarheid met openbaar vervoer

Vanaf station Amersfoort neem je bus 4 naar halte Esdoornlaan, dit duurt ruim 10 minuten). Het is vanaf de halte nog 700m lopen naar De Neng.

Moet je te lang wachten op bus 4? Andere opties:
bus 2 naar halte Het Rode Hert (+ 1,1 km lopen)
bus 3 naar halte De Lage Geeren (+ 1 km lopen)
De bussen vertrekken vanaf de voorkant (centrumkant) van het station. Kijk voor de actuele dienstregeling (en looproute vanaf de bushalte) op 9292.nl

Bereikbaarheid met de auto

Het dorp Hoogland ligt ‘in’ Amersfoort, bij de Amersfoortse wijken Kattebroek en Nieuwland. Houd Amersfoort-Noord aan. Op de Rondweg-Noord neem je afslag Hoogland-Noord. Je rijdt via de Zevenhuizerstraat Hoogland binnen. Na ongeveer 300 m (ter hoogte van bakker Van de Kletersteeg) ga je linksaf de Kerkstraat in. Bij de kerk ga je rechtsaf, dit is de Engweg. Bij het dorpshuis is gratis parkeergelegenheid. Mocht de parkeerplaats vol zijn, dan kun je in de omliggende straten ook gratis parkeren.

De Neng

Wedstrijdonderdelen

Vrijdag

5x5x5 (2 ronden)
7x7x7 (1 ronde)
pyraminx (2 ronden)
skewb (2 ronden)
3x3x3 met 1 hand (2 ronden)
megaminx (1 ronde)

Zaterdag

2x2x2 (3 ronden)
3x3x3 (3 ronden)
4x4x4 (2 ronde)
6x6x6 (1 ronde)
square-1 (1 ronde)

Schema

Het voorlopige schema vind je binnenkort op de WCA-site. 

Reglementen

Bij deze wedstrijd zijn de reglementen van de World Cube Association van toepassing. We verwachten van de deelnemers dat ze de belangrijkste regels kennen.
Lees hier de WCA-reglementen (Nederlandse vertaling) 

Jureren en scramblen

Bij kubuswedstrijden zijn veel vrijwilligers nodig. Alle deelnemers moeten beschikbaar
zijn om te helpen met jureren en scramblen. Ook ouders zijn welkom om te helpen. Lees hier de belangrijkste info over jureren.  Heb je nog (bijna) nooit gejureerd, kom dan naar de instructiesessie (SCN-academy). 

Live resultaten

De resultaten van deze wedstrijd zijn
live te volgen op Cubecomps (ook als app beschikbaar).

 

Uitleg over het schema

Tijdlimiet
Lukt het je niet om de kubus binnen de limiet op te lossen, dan geldt deze poging als een DNF (‘did not finish’).

Cut-off
Bij een aantal events geldt een cutoff-tijd. Minstens een van je twee eerste pogingen moet binnen die tijd zijn. Lukt dat niet, dan mag je geen 3e, 4e en 5e poging doen.

Format
Het format geeft aan hoe het wedstrijdresultaat wordt bepaald. Dit kan er onderdeel verschillen. In artikel 9b van de reglementen staat dit uitgelegd. 

Zo meld je je aan voor Hoogland Open 2019

  1. Is dit je eerste wedstrijd? Maak dan hier een WCA-account aan (maar lees eerst even deze pagina
  2. Als dit niet je eerste wedstrijd is, koppel (zo nodig) hier je WCA-ID aan je WCA-account.
  3. Meld je op de WCA-website aan voor de wedstrijd.
  4. Betaal de deelnemersbijdrage via het betaalformulier hieronder. Deelname kost €13 als je beide dagen komt en €7 als je alleen vrijdag of zaterdag meedoet. 
 
Zodra je aanmelding én je betaling bij ons binnen zijn, word je (handmatig) toegevoegd aan de deelnemerslijst. Hier kan enige tijd (maximaal een dag) overheen gaan.
De inschrijving start op ca 10 juli en sluit op 13 augustus. Bij annulering vóór 3 augustus kunnen we je het aanmeldbedrag terugbetalen (verminderd met 1 euro bankkosten).
 
 

Betaalformulier

Translations available, click on the flag in the menu bar


Na afloop van de wedstrijd, plaatsen we enkele foto’s op de website en social media. Hierbij kunnen deelnemers herkenbaar in beeld komen. Ga je hiermee akkoord?

—————————————————-
Let op: dit formulier is alleen is voor de betaling. Je meldt je aan via de WCA-website.

Totaal: € -


De SCN-academy

Sinds begin van dit jaar vind je bij vrijwel iedere wedstrijd een blok SCN-academy in het schema. Tijdens dat blok (30 minuten) zijn er diverse instructiesessies/workshops.

  • Nieuwe deelnemers volgen de sessie met uitleg over het wedstrijdverloop. Lees deze pagina alvast door.
  • Heb je al vaker meegedaan, dan volg je de sessie voor beginnende juryleden. Neem deze info alvast door. Ook ouders zijn hierbij van harte welkom!
  • Voor de ervaren cubers/juryleden bieden we een wisselend aanbod aan workshops, bijvoorbeeld over specifieke reglementen of het scramblen van een square-1 of clock. 

We nodigen iedereen van harte uit om actief mee te doen. Als je zelf niets meer hoeft te leren, dan kun je zeker je kennis en ervaringen delen!

T-shirts en sweatshirts (en meer)

Marijn en Maaike, van Living with courage, hebben speciaal voor de kubusfans kleding ontworpen. Zij verkopen bij Hoogland Open weer mooie t-shirts (€15) en sweaters (€25) met unieke designs, in diverse kleuren. Wil je alvast contact opnemen? Dat kan! info@livingwithcourage.nl, telefoon 06 4489 6384.

      

Kubus-verkoop

CubeDiction zal weer aanwezig zijn met een verkoopstand. Bij de stand kun je kubussen van verschillende merken kopen. Super handig als je op zoek bent naar wat nieuws! Hier vind je het assortiment en de prijzen. Wil je zeker weten dat de kubussen van jouw keuze op voorraad zijn? Geef dan alvast je bestelling door. Je kunt zowel contant als met je pin-pas betalen.

    

Reacties zijn gesloten.