Dutch Open 2019

Een traditie sinds 2003! Op 12 en 13 oktober 2019 is de 2-daagse kubuswedstrijd Dutch Open in Voorburg. De wedstrijd staat open voor cubers van alle niveaus. Op zondag wordt de wedstrijd gecombineerd met Dutch Cube Day: een dag voor kubusliefhebbers en verzamelaars uit binnen- en buitenland. Let op: dit is een relatief kleine wedstrijd, meld je dus snel aan!

Belangrijke data

27 augustus 19 uur: inschrijving start
28 september: uiterste datum voor kosteloos annuleren (wel €1 bankkosten)
ca 2 oktober: mail naar alle deelnemers
9 oktober: inschrijving Dutch Open sluit 
9 oktober: uiterste datum doorgeven wijzigingen in je onderdelen

Kosten

Deelnemers
Alleen zaterdag: €9 (incl. consumpties, koek en lunch)
Alleen zondag: €18 (incl. consumpties, koek en lunch)
Zaterdag + zondag: €25 (incl. consumpties, koek en lunch)

Gasten (max. 1 per deelnemer – verplicht van te voren aanmelden!)
Alleen zaterdag: €7 (incl. consumpties, koek en lunch)
Alleen zondag: €16 (incl. consumpties, koek en lunch)
Zaterdag + zondag: €23 (incl. consumpties, koek en lunch)

Leden van de Nederlandse Kubus Club (NKC) krijgen op zondag €5 korting. 

Tips voor bezoekers 

Fotograferen met flitslicht is verboden.
Houd voldoende afstand tot de wedstrijdtafels.
Volg zo nodig de aanwijzingen van de wedstrijdleiding op. 

Organisatie

Dutch Open wordt georganiseerd door Ron van Bruchem, Hanneke Rijks en Ton Dennenbroek, in samenwerking met Speedcubing Nederland. De locatie wordt beschikbaar gesteld door de Nederlandse Kubus Club (NKC). Onze gastheer is Joop van der Vaart. Voor vragen kun je contact opnemen met Ron van Bruchem.

 

Commerciële activiteiten tijdens de wedstrijd (zoals verkoop van producten/diensten of acquisitie) zijn alleen toegestaan na toestemming van Speedcubing Nederland. 

Locatie

Sint-Maartenscollege
Aart van der Leeuwkade 14
2274 KX Voorburg
De locatie ligt op loopafstand van NS-station Voorburg. Kom je met de auto? Er is voldoende gratis parkeerruimte bij het gebouw. 

Overnachten

Hotels in de buurt:

Central Park by Ron Blaauw (1,3km)
NH Hotel Den Haag (1,7km)
Fletcher Hotel Leidschendam (3km)
Stayokay Hostel Den Haag (3km)

Dutch Open

Wedstrijdonderdelen

Er staan 14 officiële wedstrijdonderdelen op het programma.

Op zaterdag:
3x3x3 (3 ronden)
2x2x2 (1 ronde)
skewb (1 ronde)
pyraminx (1 ronde)
3x3x3 blind (1 ronde)
3x3x3 multiple blind (1 ronde)
Megaminx (1 ronde)

Op zondag:
4x4x4 (2 ronden)
5x5x5 (2 ronden)
6x6x6 (1 ronde)
7x7x7 (1 ronde)
3x3x3 met 1 hand (1 ronde)
square-1 (1 ronde)
clock (1 ronde)

Het voorlopige schema vind je op de WCA-website. De exacte tijden en cut-off tijden kunnen nog veranderen. Doe je 1 dag mee? Meld je dan alleen aan voor de onderdelen die op die dag op het programma staan.

Reglementen

Bij deze wedstrijd zijn de reglementen van de World Cube Association van toepassing. We verwachten van de deelnemers dat ze de belangrijkste regels kennen.
Lees hier de WCA-reglementen (Nederlandse vertaling) 
Lees hier de belangrijkste (beginners)informatie 

Jureren en scramblen

Bij kubuswedstrijden zijn veel vrijwilligers nodig. Alle deelnemers moeten beschikbaar zijn om te helpen met bijvoorbeeld jureren. Ook ouders zijn welkom om te helpen. Lees hier de belangrijkste info over jureren. Tijdens Dutch Open wordt beide dagen weer een instructiesessie (SCN-academy) georganiseerd. Voor scramblen en runnen wijzen we ervaren deelnemers aan.

Live resultaten

De resultaten van deze wedstrijd zijn voor het eerst live te volgen via WCA Live. Let op: we maken daarom géén gebruik van Cubecomps.

Uitleg over het schema

Tijdlimiet
Lukt het je niet om de kubus binnen de limiet op te lossen, dan geldt deze poging als een DNF (‘did not finish’).

Cut-off
Bij een aantal events geldt een cutoff-tijd. Minstens een van je twee eerste pogingen moet binnen die tijd zijn. Lukt dat niet, dan mag je geen 3e, 4e en 5e poging doen. Bij 6x6x6 en 7x7x7 moet de eerste poging binnen de cut-off zijn. Alleen dan mag je de 2e en 3e poging ook doen.

Format
Het format geeft aan hoe het wedstrijdresultaat wordt bepaald. Dit kan er onderdeel verschillen. In artikel 9b van de reglementen staat dit uitgelegd. 

 

HET MAXIMALE AANTAL DEELNEMERS IS BEREIKT.
ER IS EEN WACHTLIJST

Zo meld je je aan voor Dutch Open 2019

  1. Is dit je eerste wedstrijd? Maak dan hier een WCA-account aan (maar lees eerst even deze pagina)
  2. Als dit niet je eerste wedstrijd is, koppel (zo nodig) hier je WCA-ID aan je WCA-account.
  3. Meld je op de WCA-website aan voor de wedstrijd. Doe je maar 1 dag mee? Let dan op dat je je alleen aanmeldt voor onderdelen die op die dag op het programma staan.
  4. Als er een plek vrijkomt, dan wordt de bovenste van de wachtlijst gevraagd om binnen een dag te betalen, instructies volgen dan in de mail.  

De inschrijving start 7 september en sluit op 9 oktober. Bij annulering uiterlijk 27 september kunnen we je het aanmeldbedrag terugbetalen (verminderd met 1 euro bankkosten).

 

De SCN-academy

Sinds begin van dit jaar vind je bij vrijwel iedere wedstrijd een blok SCN-academy in het schema. Tijdens dat blok (30 minuten) zijn er diverse instructiesessies/workshops. Bij deze wedstrijd overlapt de SCN-academy met wedstrijdonderdelen. Daarom hebben we slechts twee sessies:

  • Nieuwe deelnemers volgen de sessie met uitleg over het wedstrijdverloop. Lees deze pagina alvast door. Zorg dat je erbij bent!
  • Is dit je tweede wedstrijd, dan volg je de sessie voor beginnende juryleden. Dit is belangrijk omdat alle deelnemers moeten helpen bij jureren.  Neem deze info alvast door. Ook ouders zijn hierbij van harte welkom!

Kubusverkoop

Op zondag, tijdens Dutch Cube Day, kun je bij diverse stands kubussen en andere puzzels kopen. Ook onze vaste standhouder CubeDiction zal aanwezig zijn met een groot aanbod aan speedcubes. 

Reacties zijn gesloten.