Sterk internationaal deelnemersveld bij Dutch Open 2017

Al voor de 15e keer vond op 21 en 22 oktober de Dutch Open plaats. Dit jaar met een sterk internationaal deelnemersveld: o.a. vier Deense en twee Franse top-cubers waren naar Voorburg afgereisd. Ook mochten we weer een flink aantal nieuwe deelnemers verwelkomen. Een mooie diverse groep cubers, van alle leeftijden (de jongste was slechts zeven jaar) en alle niveaus. En de sfeer was zoals altijd weer uitstekend.

               

Op de zondag werd de wedstrijd traditiegetrouw gecombineerd met de Dutch Cube Day: een bijeenkomst voor verzamelaars/ontwerpers/liefhebbers van kubussen en ander puzzels, uit binnen- en buitenland.

      

Veel podiumplekken waren er voor Mats Valk, Martin Egdal (Denemarken) en Antonie Paterakis (onze Nederlandse Griek). De andere prijswinnaars waren Reinier Schippers, Robin Verstraten, de Duitsers Jan Bentlage en Sebastian Werb, de Denen Rasmus Detlefsen en Daniël Egdal (de broer van), Sebastiano Tronto (Italië) en Clément Cherblanc en Victor Wijsman  uit Frankrijk. De eerste plaats op Fewest Moves was voor ‘oud-gediende’ Guus Razoux Schultz. Guus deed in 1982 (!) namens Nederland mee aan het eerste WK Rubik’s Cube. Speedcuben doet hij niet meer, maar bij Fewest Moves is hij oppermachtig.  Tijmen van der Ree haalde, ondanks een nieuw Nederlandse record op Square-1, net geen podiumplek.

         

Alle resultaten zijn te vinden op de WCA-site.

Ron van Bruchem, Hanneke Rijks en Ton Dennenbroek: bedankt voor de organisatie!

Reacties zijn gesloten.