Dutch Masters 2020

Welkom bij Dutch Masters: een kubuswedstrijd voor speedcubers van alle niveaus en alle leeftijden. Dutch Masters vindt plaats op zaterdag 1 en zondag 2 februari in Ermelo.

Belangrijke data

3 januari: inschrijving Dutch Masters start
17 januari: uiterste datum voor kosteloos annuleren (wel €1 bankkosten)
ca 25 januari mail naar alle deelnemers
29 januari: inschrijving Dutch Masters sluit 
29 januari: uiterste datum voor doorgeven wijzigingen in je onderdelen
1 en 2 februari: Dutch Masters

Kosten

Deelname kost €8 per dag. 
Dus €16 als je 2 dagen mee doet.

Bezoekers welkom

Bezoekers zijn welkom bij Dutch Masters (geen kosten).

Let op:
Fotograferen met flitslicht is verboden.
Houd voldoende afstand tot de wedstrijdtafels.
Volg zo nodig de aanwijzingen van de wedstrijdleiding op. 

Organisatie

Dutch Masters 2020 wordt georganiseerd door Speedcubing Nederland (Heleen van der Ree en  Ron van Bruchem met hulp van Charley Abcouwer).
WCA-delegates: Ron van Bruchem en Ton Dennenbroek). Voor vragen kun je contact met ons opnemen

Commerciële activiteiten tijdens de wedstrijd (zoals verkoop van producten/diensten of acquisitie) zijn alleen toegestaan na toestemming van Speedcubing Nederland.

 

Dutch Masters vindt plaats in:

Sportcentrum Triade
Amanietlaan 9
3852 ZX Ermelo
Website Triade

Eten en drinken

Bij de bar van het sportcentrum kun je koffie, frisdrank, koeken, tosti’s etc. kopen.

Bereikbaarheid openbaar vervoer

Het sportcentrum ligt 2 kilometer lopen vanaf station Ermelo. Een wandeling van zo’n 25 minuten dus. Op zaterdag rijdt (1 x per uur) buurtbus 501, die brengt je er in 6 minuten naar toe. Op zondag rijden andere bussen, bekijk de mogelijkheden op www.9292.nl. Op station Ermelo is een beperkt aantal OV-fietsen beschikbaar. Je hebt hier wel een abonnement voor nodig. 

 

Wedstrijdonderdelen

2x2x2 (2 ronden)
3x3x3 (3 ronden)
4x4x4 (2 ronden)
5x5x5 (2 ronden)
6x6x6 (1 ronde)
7x7x7 (1 ronde)
3x3x3 blind (1 ronde)
3x3x3 met 1 hand (1 ronde)
megaminx (1 ronde)
clock (1 ronde)
pyraminx (2 ronden)
skewb (2 ronden)
square-1 (2 ronden)

Prijzen

The Cubicle stelt ook deze wedstrijd weer prijzen (gift cards) beschikbaar! 

Voorlopig schema 

Het (voorlopige) schema vind je op de wca-site

Reglementen

Bij deze wedstrijd zijn de reglementen van de World Cube Association van toepassing. We verwachten van de deelnemers dat ze de belangrijkste regels kennen.
Lees hier de WCA-reglementen (Nederlandse vertaling) 

Jureren en scramblen

Bij kubuswedstrijden zijn veel vrijwilligers nodig. Alle deelnemers moeten beschikbaar
zijn om te helpen met jureren en scramblen. Ook ouders zijn welkom om te helpen. Lees hier de belangrijkste info over jureren.  Op beide wedstrijddagen zijn instructiesessies (‘SCN-academy’).

Live resultaten

De resultaten van deze wedstrijd zijn
live te volgen op Cubecomps.

 

Uitleg over het schema

Tijdlimiet
Lukt het je niet om de kubus binnen de limiet op te lossen, dan geldt deze poging als een DNF (‘did not finish’).

Cut-off
Bij een aantal events geldt een cutoff-tijd. Minstens een van je twee eerste pogingen moet binnen die tijd zijn. Lukt dat niet, dan mag je geen 3e, 4e en 5e poging doen.

Format
Het format geeft aan hoe het wedstrijdresultaat wordt bepaald. Dit kan er onderdeel verschillen. In artikel 9b van de reglementen staat dit uitgelegd. 

Zo meld je je aan voor Dutch Masters 2020
Let op: er is een wachtlijst!

Translations available, click on the flag in the menu bar
  1. Is dit je eerste wedstrijd? Maak dan hier een WCA-account aan (maar lees eerst even deze pagina
  2. Als dit niet je eerste wedstrijd is, koppel (zo nodig) hier je WCA-ID aan je WCA-account.
  3. Meld je op de WCA-website aan voor de wedstrijd.
  4. Betaal pas als je van ons een mail hebt ontvangen dat je toegelaten bent. Je hebt dan 24 uur om te betalen. 
Zodra je aanmelding én je betaling bij ons binnen zijn, word je (handmatig) toegevoegd aan de deelnemerslijst. Hier kan enige tijd (maximaal een dag) overheen gaan.
Bij annulering vóór 17 januari kunnen we je het aanmeldbedrag terugbetalen (verminderd met 1 euro bankkosten).

Betaalformulier (Alleen betalen als je een mail van ons ontvangen hebt)
Let op: de onderdelen zijn verspreid over zaterdag en zondag. Kijk op de hier om te bepalen of je je voor 1 of voor 2 dagen wilt aanmelden.Na afloop van de wedstrijd, plaatsen we enkele foto’s op de website en social media. Hierbij kunnen deelnemers herkenbaar in beeld komen. Ga je hiermee akkoord?

Let op: dit formulier is alleen is voor de betaling. Je meldt je aan via de WCA-website.


Totaal: € -


 

T-shirts en sweaters
Marijn en Maaike, van Living with courage, hebben speciaal voor de kubusfans kleding ontworpen. Zij verkopen bij Haarlem Cubing mooie t-shirts (€15) en sweaters (€25) met unieke designs, in diverse kleuren. Wil je alvast contact opnemen? Dat kan! info@livingwithcourage.nl, telefoon 06 4489 6384.

Kubus-verkoop

CubeDiction zal weer aanwezig zijn met een verkoopstand. Bij de stand kun je kubussen van verschillende merken kopen. Super handig als je op zoek bent naar wat nieuws! Hier vind je het assortiment en de prijzen. Wil je zeker weten dat de kubussen van jouw keuze op voorraad zijn? Geef dan alvast je bestelling door. Je kunt zowel contant als met je pin-pas betalen.

    

De SCN-academy

Sinds begin 2019 vind je bij vrijwel iedere wedstrijd een blok SCN-academy in het schema. Tijdens dat blok (30 minuten) zijn er diverse instructiesessies/workshops. Dit zijn (op beide dagen) de sessies tijdens Dutch Masters:

  1. Nieuwe deelnemers volgen de sessie met uitleg over het wedstrijdverloop. Lees deze pagina alvast door. Door Sandra de Geeter. 
  2. Heb je al eens eerder meegedaan aan een wedstrijd, dan volg je de sessie voor beginnende juryleden. Neem deze info alvast door. Ook ouders zijn hierbij van harte welkom! Daan Baartmans verzorgt deze sessie. Doe je voor het eerst mee en kom je beide dagen? Dan volg je zaterdag sessie 1 en zondag de sessie 2.  
  3. Heb je al vaker meegedaan en dus ook gejureerd? Antonie Paterakis (regerend Europees én wereldkampioen 2x2x2) leert je in deze sessie meer over jureren en de regels!
  4. How to be a delegate? Ben je een cuber in hart en nieren? Misschien ben jij wel een van onze toekomstige delegates. Heb je ambitie of wil je gewoon wel wat meer weten over wat het inhoudt om delegate te zijn? Kom dan naar  Ron van Bruchem. 
  5. EK 2020 in Nederland? Speedcubing Nederland is kandidaat voor het Europees Kampioenschap in 2020. We kunnen jouw input goed gebruiken voor ons proposal! Brainstorm je een half uurtje mee? We willen het vooral hebben over niet-officiële onderdelen, een eventueel avond-programma, excursies en fun-activiteiten. Door Heleen van der Ree.

We verwachten dat iedere deelnemer actief betrokken is bij de SCN-academy. Als je zelf niets meer hoeft te leren, dan kun je zeker je kennis en ervaringen delen!

Reacties zijn gesloten.