Ruime oogst voor Nederland op Belgian Summer

 

Na het geweld van enkele weken terug tijdens het Europese Kampioenschap in Madrid was het afgelopen weekend tijd voor een wat rustigere wedstrijd. Ondanks dat we midden in de vakantieperiode zitten, waren veel cubers van de partij in Nieuwkerken-Waas bij de Belgian Summer 2018, georganiseerd door onze Belgische vrienden Bruno Vervoort en Manu Vereecken.

De eindoverwinning op de 3x3x3 ging naar onze eigen Mika Smulders. In de finale wist hij met een average score van 8.66 Francisco Hamlin (9.45, komt uit voor Argentinië en woont sinds kort weer tijdelijk in Nederland) en Daan Baartmans (9.66) voor te blijven.

Opmerkelijk was de ruime oogst voor Nederland. Van de in totaal 36 podiumplaatsen (in 12 events) waren er 21 plekken voor Nederlandse deelnemers.

Enkele bijzonderheden:

Mattheo de Wit deed goede zaken door alleen op zaterdag 5 podiumplekken te scoren. O.a. door een Nederlands record te vestigen op Skewb met een single van 1.41 seconden.

Pyraminx was het enige event met een volledig Nederlands podium. Robin Verstraten pakte de winst, Mark Bennis wist met een 2e plek voor het eerst Daniël Kassab voor te blijven die dus met een 3e plek genoegen moest nemen.

Op 3×3 multi-blind deed Olivier Vos een moedige poging om het Nederlands record aan te vallen. Van de 16 kubussen wist hij er uiteindelijk 12 correct op te lossen wat helaas geen nieuw record opleverde. Hij moest genoegen nemen met een 2e plaats achter de Italiaan Lorenzo Vigani Poli die eveneens 12 kubussen correct oploste, maar er ‘maar’ 13 ingeleverd had (en dus maar 1 strafpunt had).

Olivier Vos greep wel de winst op de overige blind onderdelen 3×3 (44.09) en 4×4 (5:53.88).

Daan Baartmans stond 4 keer op het podium, en Francisco Hamlin (uit Argentinië, woont sinds kort weer in Nederland) maar liefst 6 keer.

 

Reacties zijn gesloten.